Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis datolyás muffin

2010.04.07

HOZZÁVALÓK:

2 maréknyi datolya

1 tábla tejcsoki

5 dkg vaj

10 dkg cukor

1 cs. vaniliáscukor

2 tojás

10 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

1-1 csipet szegfűszeg és fahéj

1 dl tej

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt előmelegítjük 180C°-ra.

A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk. A listet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. A csokit gőz felett megolvasszuk a vajjal, majd kihűtjük. A tojássárgákat felverjük a cukorral, hozzáadjuk   a langyos csokit, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is a tejjelfelváltva. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához, végül belekeverjük a datolyát is.

A tésztát formákba kanalazzuk, és kb 30 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 58950
Hónap: 1828
Nap: 67