Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hókifli

2010.04.08

HOZZÁVALÓK:

0,5 kg liszt

0,20 kg margarin

0,10 kg porcukor

0,5 l tej

1/4 dkg só

1 db tojás

0,02  dkg élesztő

0,5 kg sütőíz

ELKÉSZÍTÉS:

A Lisztet a margarinnal, a sóval, porcukorralösszemorzsoljuk, élesztőt, tejet, tojást hozzáadjuk, majd az egészet összegyúrjuk. vékonyra kinyujtjuk kb.:2-3 mm. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a lekvárt kikeverjük csomómentesre és nyomózsákba tesszük. A A kerek tésztalapok szélétól kb. 1 cm távolságra lekvárhalmokat nyomunk, majd feltekerjük kifliformára. Sütés után (még melegen) porcukorba forgatjuk a kisült kifliket!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60746
Hónap: 1126
Nap: 31